Boardwalk Empire

Boardwalk Empire, een serie over de Verenigde Staten ten tijde van de drooglegging. Om precies te zijn begint het er maar een paar dagen daarvoor, het moment van de drooglegging wordt dan ook goed gevierd ;) De drank vloeit rijkelijk :)

Over de serie… af en toe heb je ze erbij. Series die goed, series die je leuk vindt. Soms dan heb je er eentje tussen zitten die meteen een klassieker gaat worden. Dit is er zo 1.

De serie is gebaseerd op de roman Boardwalk Empire: The Birth, High Times, and Corruption of Atlantic City van Nelson Johnson. Het verhaal speelt zich af aan het begin van de 20ste eeuw in onder andere Atlantic City. Dankzij de gekomen drooglegging groeit de stad tot een bron gokken, corruptie en prostitutie.

Enoch “Nucky” Thompson is een corruptie politicus die achter de schermen de touwtjes in handen heeft en flink wat macht heeft in de stad. Er komen verschillende spanningen op hem af en hoe hij daar mee om gaat? Dat valt te zien in de komende afleveringen. Ladies and Gentlemen, it’s a keeper!

2 thoughts on “Boardwalk Empire

  1. Grappig, maar geen superserie (althans gebaseerd op de eerste 2 afleveringen).
    Zal het voorlopig nog even de kans geven…

  2. Inmiddels de serie verder gaan kijken… maar hij blijft me niet boeien. Het verhaal is te traag en te langdradig. Er zitten, mijn mening althans, geen elementen in die mij kunnen pakken.
    Ik ben inmiddels gestopt met het volgen van deze serie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>