Prime Suspect US [2011 Nieuwe serie]

Amerikaanse remakes van producties die oorspronkelijk elders uitgezonden werden, hebben geen onverdeeld goede naam. Toch kan het leiden tot succes, zie bijvoorbeeld de adaptatie van Shameless (van oorsprong Brits) voor de Amerikaanse markt. Ook Prime Suspect krijgt nu een Amerikaanse remake en hoewel we weinig verwachten, moeten we eerlijk toegeven: de eerste aflevering is veelbelovend. Natuurlijk, het is allemaal weinig origineel, maar de uitvoering is vakkundig en de hoofdrolspelers zijn bovengemiddeld. Bovendien hebben de makers de slimme keuze gemaakt om de Amerikaanse tegenhanger te lokaliseren tegen de Ierse achtergrond van New York, waardoor het allemaal net even minder ‘standaard Amerikaans’ overkomt.

Geen Amerikaanse police procedural is compleet zonder obligate helicoptershots van een grote stad.

Geen Amerikaanse police procedural is compleet zonder obligate helicoptershots van een grote stad.

Laten we vooropstellen dat het binnen de beperkingen van Amerikaanse network television onmogelijk is om de Britse Prime Suspect met Helen Mirren te evenaren – daarvoor ontbreekt de ruimte voor diepgang en ontwikkeling van personages binnen een aflevering gewoon – in 200 minuten kan je heel wat meer doen dan in 42 minuten en 22 afleveringen per seizoen is een ander verhaal dan een aflevering per jaar. Wie dus een één op één vertaling verwacht, komt van een koude kermis thuis. Ook zal een Amerikaanse versie, tenminste bij een publiek netwerk als NBC, een stuk ‘schoner’ moeten zijn – vloeken, roken of ‘functioneel naakt’ hoeven we niet te verwachten.

One thought on “Prime Suspect US [2011 Nieuwe serie]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>