TheEventIntro

The Event [Nieuw: 2010 TV serie]

In Amerika zijn de verwachtingen hoog voor deze serie. Er wordt flink naar uitgekeken, onder de Nederlandse serie liefhebbers niet anders.

De eerste pilot aflevering begint meteen goed, deze laat je ook meteen weten dat je wel moet blijven opletten in deze aflevering. Het verhaal in deze eerste episode wordt in flashbacks verteld zodat je op rap tempo op de hoogte bent van wat er speelt. Tenminste.. zo lijkt het… wat is wat je ziet wel wat je denkt? Daar bestaat The Event vooral uit zo lijkt het, niets is wat het lijkt. Of toch wel? Inderdaad… verwarrend.

Hoofdpersoon in de serie is Sean Walker, hij is van plan zijn vriendin ten huwelijk te gaan vragen op een cruise maar opeens veranderd alles. Het lijkt erop dat Sean nooit aan boord geweest is van de cruise, zijn vriendin is nergens meer te vinden en ondertussen gebeuren er op het thuisfront ook mysterieuze zaken. Het is zelfs zo heftig dat Sean op de vlucht slaat en vanaf dat moment start het spektakel.

Wanneer je de trailer bekijkt (zie hieronder) merk je dat het gaat over een groep mensen die anders is dan anderen en waar jarenlang over gezwegen is. Deze groep mensen heeft lange tijd vastgezeten en de huidige president Martinez wil daar verandering in brengen. Wie zijn deze mensen? Wat kunnen ze? Dat zal duidelijk gaan worden in het verloop van de serie.

Ik zal hier nog niet teveel vertellen, maar dat het een potentiele hit is deze serie? Ja, daar ben ik zeker van.

Officiele website

7 thoughts on “The Event [Nieuw: 2010 TV serie]

 1. Mooie serie die veel vragen oproept, Wel een bummer dat het einde van aflevering 1 dusdanig is dat het weer een beetje apart wordt .. Snap nu het sci-fi dan ook ;-)

 2. Ik weet het niet, er is potentieel, maar het gaat staan of vallen met de kwaliteit van de script schrijvers. Ben bang dat ze voor ‘Lost 2′ gaan. Eerste aflevering voornamelijk chaotisch (hóeveel flashbacks vanuit één scène? Lijkt Inception wel qua gelaagdheid). Met als grootste nadeel: geen personages die genoeg screen time kregen om enige connectie mee op te bouwen. Als ik vergelijk met pilots van Fringe en Flash Forward, vind ik dit toch de minste.
  Maar we gaan ‘t meemaken – hopelijk :)

 3. Vond t wel veelbelovende pilot en goede 2de aflevering hoor!

  De makers van 4400 geloof ik? Hopen dat ze die serie niet achterna gaan dan, daar was na 1 seizoen de sjeu wel af.

 4. moet aflevering 2 nog gaan kijken. De eerste aflevering was erg chaotisch met al die flashbacks, waardoor je nauwelijks het idee kreeg waar het verhaal nu feitenlijk overgaat.

 5. 2 veelbelovende afleveringen tot nu toe. Wel goed op blijven letten met al die flashbacks. Alleen hopen dat het tempo iets omhoog gaat, zodat hij ook spannend blijft.

 6. Nu we bij aflevering acht zijn, moet ik toch echt toegeven dat mijn initiële skepsis niet terecht is gebleken: The Event is boeiend en laat de kijker niet te lang in het ongewisse, waardoor eindeloze verhaallijnen die nooit meer tot een recht einde gebreid kunnen worden, tot dusver uitblijven. De eerste mini-arc is nu voltooid en het zal interessant zijn te zien waar het langere verhaal naartoe gaat. Mocht je nog twijfelen, dan is het nu tijd om de eerste acht afleveringen te downloaden en er op een weekend doorheen te jassen, zodat je wekelijks drie kwartier echt spannende tv kan zien!

 7. Heb nu de eerste 4 afleveringen zitten kijken met mijn vrouw, en ik wordt nu al gek van die flashbacks.
  Erg ongeloofwaardig komt het bij over.

  Het laatste wat ik heb gezien is dat die Leila bij de politie zit en dat ze mag bellen, en dat zijn telefoon dan toevallig bijna leeg is en hij dus niet opneemt.

  Mijn kids zijn er wild van en die hebben dan ook al 20 afleveringen zitten kijken,maar ik laat het hierbij, veel te langdradig allemaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>