Torchwood: Miracle Day

Ik zeg je meteen heel eerlijk dat ik een hele tijd terug begonnen ben aan seizoen 1. Na 1.5e aflevering was het meteen over voor me. Ik vond het echt helemaal niets. Not my cup of tea zeg maar. Op zeer duidelijk aanraden van een collega toch maar eens begonnen aan seizoen 4 van Torchwood.

Ik ben hem nog steeds dankbaar dat hij volgehouden heeft dat ik eens moest kijken. Wat een serie is het geworden zeg. Totally my kind of tea! Spanning, sensatie, intrige en goed acteer werk afgewisseld met de nodige humor. Top!

Maar waar gaat het nu eigenlijk over? Nou stel je eens voor dat op een dag niemand meer sterft. Maar dan ook echt niemand meer, wat er ook met ze gebeurt… wat er dan met de wereld zou kunnen gebeuren zie je vervolgens in deze serie. Heftig is het zeker, realistisch is het scenario niet maar de reacties van de mensheid op zoiets wel.

Jack Harkness en Gwen Cooper komen in de voorgaande seizoenen ook voor in Torchwood (een anagram trouwens van Doctor Who) en spelen ook dit seizoen weer een hoofdrol. Samen met anderen gaan ze aan de slag om het probleem van overbevolking aan te gaan in opdracht van de CIA; klein probleem dan ook…. want het hoofd van de CIA wil ze eigenlijk dood hebben. Blijkt dan ook nog eens dat de ‘onsterfelijke’  Jack Harkness in tegenstelling tot de rest van de wereld wel sterfelijk is..

2 thoughts on “Torchwood: Miracle Day

    1. Torchwood is een geweldige serie. Seizoen 4 is wel iets anders als we gewend zijn maar bril fuckin jant!

      Kan niet wachten op seizoen 5 maar dat zal wel even duren. voor seizoen 4 moesten we al een paar jaar wachten (athans zo voelde het wel)

      Torchwood is een volwassen spinoff van Doctor Who wat overigens ook één van de meest brilliante series allertijden is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>